Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

“Jezero” v Volčji Dragi le dobiva svoj prostor

Foto Prispevki (22)
Foto: Primorske novice

Nadaljevanka o selitvi igralnega salona Paquito v Volčji Dragi v predvideni turistično - zabaviščni kompleks Lago na območju Lakenessa, ki bi ga zgradil Goran Miškulin in nato najel zdajšnji najemnik Paquita, družba Lago IS, se razpleta.

Svet občine Renče - Vogrsko je spomladi potrdil idejno zasnovo središča s 35 hotelskimi sobami, s salonom z 200 igralnimi mesti, konferenčno dvorano in z restavracijo.

Pred dnevi pa je župan Tarik Žigon svetnike povabil, da si pridejo pogledat zakoličenje parcel za center: “Čakali smo, da je šel investitor po potrditvi občinskih svetnikov v nadaljnje procese, bodisi projektne bodisi finančne, in je takrat svetnike obvestil, da v kolikor se mu bo finančna struktura zaključila pozitivno, da bo sporočil. Tako je prejšnji mesec dal pismo o nameri, da še zmeraj hoče in da si želi to investicijo speljati, in dobili smo tudi predlog parcelacije občinskega zemljišča.”

Nujno je namreč, da občina investitorju proda del svojih zemljišč na Lakenessu, ravno to, katere točno, pa je lani sprožilo nesoglasja v občinskem svetu. Kot pravi župan, se zdaj naročena parcelacija ujema s potrjeno idejno zasnovo. In torej: “Ko bo to izvedeno, proti koncu leta, bomo izvedli še postopek prodaje zemljišča, ki je javen, uraden, ampak se tudi prodaja z določenim namenom. Saj bo zavezoval investitorja, da bo ob pridobitvi zemljišča za ta projekt lahko zgrajen le ta projekt.”

Žigon se nadeja, da bo na Lakenessu že prihodnje leto odprto gradbišče, in dodaja, da bi bilo mogoče tam urediti tudi malo turistično točko ter da bo poleg puščen prostor za trgovino, ki si jo želijo domačini: “Paquito je zdaj eno dobro leto odprt, posluje pa omejeno, ker so prostori in sam objekt dotrajani. In ta objekt (Lago, op. a.) tudi za tega koncesionarja pomeni neko rešitev, ker ga postavlja pred odločitvijo o vlaganju.”

Tako pa župan poudarja, da bo projekt Lago pravzaprav omogočil nadaljnji razvoj najemniku Paquita.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down