Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Janša po včerajšnjem obisku vlade že napovedal povratek na Kras

Z javno tribuno v Lipici je vlada sinoči sklenila obisk obalno-kraške regije. Ministri so poleg seznanitve z lokalnimi težavami dosegli premike pri nekaterih pomembnih projektih, drugi izzivi pa ostajajo kljub pogovorom še vedno odprti.

Na številne težave so na večerni tribuni v Kobilarni Lipica opozorili tudi prisotni gospodarstveniki in predstavniki lokalnih oblasti, institucij in javnih zavodov.

Ob tem je bilo slišati poziv vladi k pomoči za kmetovanje na posebno težavnih območjih, kot je Kras, in opozorilo na vse večje zaraščanje krajine.

Ob velikih investicijah v infrastrukturo je v prihodnjih letih pričakovati tudi vlaganje v socialne zavode ter šolstvo in otroško varstvo. Ministrica za šolstvo Simona Kustec:

Tudi za starejše bodo na tem območju nekoliko bolje poskrbeli, je povedal minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj:

Predsednik vlade Janez Janša je ob obisku ocenil, da regija beleži dobre rezultate, med drugim predvsem pri kazalnikih razvitosti. Ob koncu obiska je obljubil ponovni obisk v regiji že prihodnjo pomlad, za rešitev večjih in bolj perečih težav pa obisk pristojnega ministrstva in skupno iskanje rešitev.

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down