Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Janša po včerajšnjem obisku vlade že napovedal povratek na Kras

Z javno tribuno v Lipici je vlada sinoči sklenila obisk obalno-kraške regije. Ministri so poleg seznanitve z lokalnimi težavami dosegli premike pri nekaterih pomembnih projektih, drugi izzivi pa ostajajo kljub pogovorom še vedno odprti.

Na številne težave so na večerni tribuni v Kobilarni Lipica opozorili tudi prisotni gospodarstveniki in predstavniki lokalnih oblasti, institucij in javnih zavodov.

Ob tem je bilo slišati poziv vladi k pomoči za kmetovanje na posebno težavnih območjih, kot je Kras, in opozorilo na vse večje zaraščanje krajine.

Ob velikih investicijah v infrastrukturo je v prihodnjih letih pričakovati tudi vlaganje v socialne zavode ter šolstvo in otroško varstvo. Ministrica za šolstvo Simona Kustec:

Tudi za starejše bodo na tem območju nekoliko bolje poskrbeli, je povedal minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj:

Predsednik vlade Janez Janša je ob obisku ocenil, da regija beleži dobre rezultate, med drugim predvsem pri kazalnikih razvitosti. Ob koncu obiska je obljubil ponovni obisk v regiji že prihodnjo pomlad, za rešitev večjih in bolj perečih težav pa obisk pristojnega ministrstva in skupno iskanje rešitev.

Deli z drugimi:
Aktualno

MEDVRSTNIŠKO NASILJE - "To je šlo že čez vse meje", pravi dr. Zdenka Zalokar Divjak - četrtek na Robinu

Preberi več

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Pašta Fešta in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down