Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Izšla je prva skupna zgibanka na temo EPK 2025

Te dni je izšla prva skupna promocijska publikacija – zloženka na temo Evropske prestolnice kulture. Izšla je v treh jezikih, pri njenem nastanku sta sodelovali občini Nova Gorica in Gorica, Zavod GO! 2025 in EZTS GO.

Kaj zloženka prinaša, pojasnjuje Maja Radovanovič iz EZTS GO:

Prinaša to novost, da so v eni sami publikaciji združene turistične točke tako iz slovenske strani – Nove Gorice, kot tudi italijanske strani, v Gorici. Vsebuje tudi skupni zemljevid, na katerem so predstavljene, tako da se turist, ki pride na naše čezmejno območje, s tem zemljevidom lahko orientira.“

Na čezmejnem zemljevidu so vrisane glavne ulice v Gorici in Novi Gorici, pa tudi po tri znamenitosti na slovenski in tri na italijanski strani goriške meje:

In eno skupno znamenitost, ki je Trg Evrope /Piazza Transalpina, ki predstavlja srce prestolnice.“

V brošuri so omenjeni tudi nekateri dogodki

V brošuri smo zbrali tudi nekaj največjih dogodkov, ki se v obeh mestih dogajajo tekom leta. To so dogodki, ki se vrstijo vsako leto, se pravi so aktualni tako letos kot naslednje leto kot v 2025.“

Med dogodki je omenjen tudi koncert pevke Patti Smith, ki se bo odvil v četrtek, na parkirišču v neposredni bližini italijanskega mejnega prehoda v Rožni Dolini. Koncert bo brezplačen. Zgibanka je sicer izšla v slovenščini, italijanščini in angleščini.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down