Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Iz Martexovih hal odstranjena vozila in del železove rude, sporni odpadki v big bagih (še) ostajajo

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je družbi Martex v stečaju januarja izdalo odločbo, iz katere izhaja, da mora zaradi dokončnega prenehanja obratovanja izvesti več ukrepov in zanje določilo tudi časovne roke. Do 15. aprila bi morali tako iz Martexove hale v Volčji Dragi odstraniti opuščena vozila in železovo rudo.

Kot zagotavlja stečajni upravitelj Martexa, Blaž Poljanšek, so opuščena vozila in bager odstranjeni, prav tako delovni kontejner, ki pa se sicer ni nahajal na Martexovem zemljišču. Po njegovih besedah je odstranjen tudi večji del železove rude, zaradi vremenskih pogojev se delo ni izvršilo do konca, naj bi se pa to zgodilo do 10. maja.

Situacijo spremljajo tudi na občini Renče – Vogrsko. Župan Tarik Žigon dodaja:

Sedaj pa čakamo, da se bodo začele proč voziti te velike vreče podjetja Isberg, ki so tu ostale. Upajmo, da bo do poletja to sanirano.“

Nova dražba za prodajo Martexovega kompleksa naj bi bila razpisana v prvi polovici julija. Stečajni upravitelj Poljanšek pravi, da si je objekt doslej ogledalo že več kot 10 interesentov, prejel pa naj bi tudi že nekaj ponudb.

Župan dodaja:

Kot kaže, se objekt prazni, saj bodo najemniki že letos prenehali prodajati prostore, tako da bo šel objekt v prodajo prazen.“

Rok za odstranitev jumbo vreč z odpadki je ministrstvo Martexu določilo do 30. junija. Je pa Martex zoper to izdano odločbo ministrstva podal tožbo na Uprano sodišče. Po pojasnilih stečajnega upravitelja se tožba nanaša na naloženo obveznost odstranitev big bagov in kovinskih materialov, saj Martex, tako Poljanšek, teh odpadkov tja ni odložil. Predhodno je bila namreč taka odločba že izdana podjetju Isberg, ki je odpadke tja odložilo.

Ne glede na tožbo, bo Martex v stečaju, v primeru, da pridobi ugodno ponudbo, omenjene odpadke odstranil, še dodaja Poljanšek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down