Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Investicija v Mrzlek se zamika v prihodnje leto

Svet Občine Kanal je potrdil drugi rebalans letošnjega občinskega proračuna, ki bo precej oklestil razpoložljivi znesek denarja. Namesto 10 milijonov in 270 tisoč evrov naj bi se v blagajno nateklo 9 milijonov in 370 tisočakov. In če so sprva predvidevali potrošiti 11,6 milijona evrov, naj bi jih naposled porabili malo manj kot 10 milijonov in 800 tisoč.

Glavne razloge za krčenje je strnil direktor občinske uprave Nejc Kumar: “Prihodki bodo nižji predvsem iz naslova nižje koncesije za vodne pravice, pa tudi nižjih prihodkov iz naslova investicij. Investicijski odhodki pa bodo tudi nižji, zato je tudi odhodkovna stran proračuna nižja in znaša 10,8 milijona evrov.”

Največja naložba, ki se je ne bodo lotili letos, je priklapljanje kanalskega vodovodnega omrežja na tistega, ki ga oskrbuje novogoriška vodarna Mrzlek. “Investicija v vodovod Mrzlek se zamika v naslednje leto. Trenutno smo v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, ki ga pričakujemo v kratkem, sama izvedba investicije pa je pričakovana v naslednjem letu.”

Zato bo občina za posodabljanje vodooskrbe letos porabila predvidoma poldrugi milijon evrov in ne dveh milijonov 300 tisoč. To je glavna sprememba v proračunu, močno so oklestili le še znesek za vlaganja v zdravstvene ustanove, in sicer s 190 na 128 tisočakov. Skoraj ves ta denar je namenjen obnovi pročelja zdravstvene postaje v Kanalu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down