Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Interpretacijsko središče: Ujemi in izpusti

V Dolino Soče prihajajo ribiči iz vsega sveta. Loviti ribe v reki Soči je privilegij! Večina ribičev lovi po režimu Ujemi in spusti…ribo ribič ujame, ji da poljubček in hitro spusti nazaj v reko. Tako je ime tudi novemu Interpretacijskemu središču "Ujemi in izpusti,« ki so ga odprli v Ribiški hiši na Kal Koritnici. Nad tem projektom je za Občino Bovec bdela strokovna sodelavka Katja Mrakič. Ribiška hiša je bila zgrajena na mestu stare mlekarne v dveh fazah, poudarja

Celotna vrednost investicije je bila vredna preko 210.000 €, nepovratna sredstva Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo so znašala nekaj čez 120.000 €, občina Bovec pa je financirala izdelavo notranjega interierja v vrednosti nekaj več kot 52.000,00 €.

Župan občine Bovec Valter Mlekuž:

V projektu so aktivno sodelovali, člani KS Kal-Koritnica s prispevkom v naravi. Prispevali so upravljavski načrt ter predstavitveni filmček, ter urejali Ribiško pot do tolmuna Breka. V Ribiški hiši, ki je odprta vsak dan med 8:30 in 11:30 pa organizirajo vsebine na temo ribištva, še posebej je poudarek na kulinariki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down