Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gredič ima novega lastnika

Goriški podjetnik Darko Velikonja je za Radio Robin potrdil, da je od družine Simčič vinarstva Medot prevzel vodenje tudi briškega hotela Gredič na Ceglem in je tako v nabor briških nastanitev v lasti dodal še eno.

Podrobnosti glede Grediča nam sicer goriški podjetnik ni želel razkriti, je pa zamenjavo lastništva za Radio Robin komentiral briški župan Franc Mužič: „Kar zadovoljen sem, ker gospoda dost dobro poznam. Česar se on loti, tudi naredi in sem prepričan, da tudi s tem projektom, ki mu pravimo Gredič, da bo stvar uspešna. Ker sem seznanjem, da sedaj že ureja hotel v Šmartnem, ta Hotel San Martin, v samem središču v tem starem jedru Šmartnega tudi že ima nekaj objektov in tudi uspešno stvari funkcionirajo.

Zato je prepričan, da bo uspšno upravljal tudi z Gredičem. „Vem, da je kupil tudi objekte stare kmečke hiše v samem Grediču, da tudi tu misli stvari urediti in prav gotovo, da to bo neka izredna in velika pridobitev za Medano in za Brda na sploh.

Gredič je sicer, kot še dodaja Mužič, priljubljena lokacija poročnih obredov in slavij.

Spomnimo, da Velikonja, sicer širom najbolj znan kot lastnik Casinoja Fortuna, upravlja že z več nočitvenimi kapacitetami Šmartnem, v lanskem letu pa je prevzel tudi Hotel San Martin, ki ga od jeseni obnavlja, prenova pa naj bi bila zaključena proti naslednji zimi.

(foto: facebook Gredič / Castelleto di Zegla)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down