Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Govorice ne držijo - Dom starejših občanov Vrtojba ostaja samostojna ustanova

Dom Vrtojba Nov 2

Dom starejših občanov Vrtojba je vrata slovesno odprl lanskega junija, vendar že po manj kot letu dni delovanja so se začele pojavljati špekulacije, da bi se kot ustanova lahko kmalu priključil Domu upokojencev Nova Gorica.

Maja Krump Pangos, direktorica zdravstvene nege v Vrtojbi, te govorice zavrača: ''Mi se ne nameravamo priključiti nobenemu domu. Smo samostojni dom, smo koncesionar v javni mreži, tako da ni nobene bojazni, da bi šli pod kakršno koli drugo vodstvo. Ostajamo samostojni.''

Govorice so le ena izmed mnogih stvari, ki so se domu zgodile od slavnostnega in težko pričakovanega odprtja 21. junija. Spomnimo, gradnja se je pričela že 15 let nazaj, a je tik pred odprtjem prišlo do raznih nesoglasij, ki so povzročile, da je dom sameval več kot desetletje.

''Doživeli smo vse - začeli smo s prvim stanovalcem, potem smo postopoma polnili dom in zaposlovali. Potem smo dočakali zdravnika, čakanje nanj je bilo mučno, saj smo ga potrebovali, na koncu pa smo se dogovorili z Zdravstvenim domom Nova Gorica. Zelo smo jim hvaležni, da so šli v to zgodbo z nami,'' dodaja Krump Pangos.

Trenutno je v domu 95 stanovalcev. Ker želijo zapolniti vseh 150 mest, potrebujejo tudi kader. Prva zaposlovanje bo eden glavnih ciljev vrtojbenskega doma v prihodnje: ''Vsekakor kar mi najprej pade na pamet je, da napolnimo dom, sicer nam vlog ne manjka. Želela bi si še kakšnega zdravstvenega tehnika, pri nas se bo zagotovo dobro počutil, enako velja za diplomirane medicinske sestre. Gremo s tem z roko v roki, to je prvi cilj, ostalo pa bo prinesel čas.''

Tudi oskrbovana stanovanja v sosednji stavbi so že skoraj v celoti prodana.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down