Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriško, Vipavsko dolino in Kras bodo letos krasile okrašene lestve

2 (10)

Po večini Slovenije so že začeli s prazničnim okraševanjem. Slednjega na severnoprimorskem koncu spremlja ena lepših, sedaj že tradicionalnih aktivnosti in to je enotna praznična dekoracija od Brd, Nove Gorice in Vipavske Doline, celo do Krasa in Brkinov.

Po kolesu, steklenicah, srcu, bomo letošnji praznični decembrski čas obeležili z enotnim motivom lestve: ''Letos smo izbrali lestve tudi zato, ker so simbolika vzpenjanja, gremo k lepšemu in boljšemu, stran od težav, ki smo jih imeli v preteklih letih. Spomnili smo se tudi na Gradnikove lestve, ki segajo v oblake in nebeške višave, ampak se nožje še vedno upira na trdo zemljo, kar je tudi sporočilo, da se zavedamo odgovornosti, ki jo nosimo, in potem lahko samo korak za korakom in skupaj gradimo bolj prijazno življenje,'' je povedala direktorica Zavoda za turizem Miren Kras Ariana Durnik.

Tako se je tudi letos, že četrtič zapovrstjo, povezalo kar 5 zavodov: Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, vipavski Trg, Ora Krasa in Brkinov ter Javni zavod Miren Kras.

''Zagotovo nas je tesneje povezala stiska v času covida, ko smo združili celotno ponudbo v projekt Čas za vas. Nastala je skupna spletna stran, sedaj pa se trudimo, da vsako leto, poleg vseh aktivnosti, ki jih izvajamo na področju razvoja in promocije, naredimo tudi skupaj eno akcijo povezovanja teritorija,'' dodaja Durnikova.

Vsi omenjeni zavodi vas nagovarjajo, naj bodo decembrske lestve, lesene ali kovinske, postavljene pred vhode, na okna, ob drevesa, v notranje prostore, na mize in police, vedno pa naj jih krasijo naravni materiali. Poleg leska novoletnih lučk pa naj odseva tudi sporočilo prijateljstva in dobrodošlice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down