Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Goriški ravnatelji: „Prvi dan ne bomo nobenega poslali domov“

Še danes so lahko učenci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, vstopili v šolo brez samotestiranja, ki bo od jutri obvezno. Starši so večinoma že prejeli izjavo, ki jo morajo do jutri osnovnošolci izpolnjeno prinesti s seboj, bodisi da s samotestiranjem soglašajo bodisi da ne. Vodja kolektiva ravnateljev OŠ v novogoriški občini Janez Kobe:

Kako bodo ravnali z učenci, katerih starši bodo zavrnili samotestiranje? Jih bodo poslali domov in presedlali na pouk na daljavo?

Nekatere šole so pripravile posebno izjavo, da so otroci v zadnjih šestih mesecih preboleli covid-19 oz. da so cepljeni, in starši s podpisom jamčijo o verodostojnosti podatkov, drugod pa naj bi o tem dostavili potrdila.

Tudi po sobotni okrožnici ministrstva namreč ostaja še nekaj nedorečenosti, ki naj bi jih odpravili na današnjem posvetu ravnateljev s predstavniki ministrstva.

Podobno velja od jutri za dijake obvezno trikrat tedensko samotestiranje v šoli. Kaj pričakuje Miran Saksida, direktor Šolskega centra Nova Gorica, ki ga obiskuje več kot 2000 dijakov?

Po veljavnem odloku, bo tistim dijakom, ki ne bodo izpolnjevali pogoja PCT in se ne bodo želeli samotestirati, začasno prepovedano zbiranje v šoli, sodelovanje pri pouku in pri vseh drugih oblikah organiziranega vzgojno- izobraževalnega dela. Odlok za dijake v teh primerih ne predvideva dela na daljavo, prav tako za samotestiranje dijakov ne predvideva soglasja staršev.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down