Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški muzej išče fotografije in razglednice Nove Gorice

Goriški muzej bo v petek in soboto zbiral stare razglednice in fotografije Nove Gorice. Občane vabijo, da se med 9. in 12. uro oglasijo v Goriški knjižnici Franceta Bevka.

"Zbiranje organiziramo zato, da bomo pridobili nove fotografije in razglednice, ki bi jih lahko uporabili pri našem projektu Obujamo spomine, puščamo sledi."

Pojasnjuje David Kožuh, kustos pedagog iz Goriškega muzeja. Gradivo bodo torej uporabili pri nastajajoči trojezični aplikaciji, ki nastaja v sklopu omenjenega projekta. Fotografije, ki jih bodo prinesli občani, bodo na licu mesta poskenirali in lastnikom nato vrnili.

„Starost fotografij ni toliko pomembna, želimo pridobiti fotografije od gradnje Nove Gorice pa tja do osemdesetih let. Gre predvsem za to, da iščemo fotografije in razglednice, ki bi ponujale očišče pešca, torej ne z višjih leg, ampak tako kot jih obiskovalec danes sam lahko pogleda, če gre po Novi Gorici.“

Brezplačna spletna stran z obogateno resničnostjo bo domačim in tujim obiskovalcem ponujala nov način spoznavanja arhitekture in spomenikov v Novi Gorici. Goriški muzej inovativne digitalne rešitve razvija v sodelovanju z novogoriškim podjetjem Arctur. Sodelovanje domače javnosti so kot dodano vrednost prepoznali že pri pripravljanju razstave GO*S50-60 na Gradu Kromberk.

Na fotografiji: Hotel Park, arhiv Goriškega muzeja

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down