Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Goriški dijaki so odkrivali stare jedi in jim vdahnili sodobnost

Dijaki Srednje ekonomske in trgovske šole in Biotehniške šole Šolskega centra Nova Gorica so “skuhali zgodbo”. V okviru vseslovenskega projekta Dober tek so se predstavili na Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine v Ljubljani, ta teden pa sklenili za obloženimi mizami pred šolo. Koordinatorka Erika Ferfolja Vidič je nad odzivom vseh sodelujočih navdušena:

Posneli so ducat kratkih filmov na različnih lokacijah, saj so se podali na Tolminsko, v Brda v lov za hruškami pituralkami, v spodnjo Vipavsko dolino kuhat polento (na sliki), na Vogrskem so jih zanimali bob in stare sorte vogrinskih jabolk, na Krasu pa so zbirali podatke o ajdi.

Poleg tega so zbrane zgodbe z recepti, prevedenimi tudi v tuje jezike, izdali še v brošuri.

S projektom so po mnenju Erike Ferfolja Vidič, ki je aktivnosti koordinirala z Andrejko Pisk Rutar, pri mladih vzbudili zanimanje za to plat lokalne tradicije in posebnosti regije, ki hkrati povezujejo, in so jih pokazali tudi širši in tuji javnosti.

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down