Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Goriški dijaki so odkrivali stare jedi in jim vdahnili sodobnost

Dijaki Srednje ekonomske in trgovske šole in Biotehniške šole Šolskega centra Nova Gorica so “skuhali zgodbo”. V okviru vseslovenskega projekta Dober tek so se predstavili na Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine v Ljubljani, ta teden pa sklenili za obloženimi mizami pred šolo. Koordinatorka Erika Ferfolja Vidič je nad odzivom vseh sodelujočih navdušena:

Posneli so ducat kratkih filmov na različnih lokacijah, saj so se podali na Tolminsko, v Brda v lov za hruškami pituralkami, v spodnjo Vipavsko dolino kuhat polento (na sliki), na Vogrskem so jih zanimali bob in stare sorte vogrinskih jabolk, na Krasu pa so zbirali podatke o ajdi.

Poleg tega so zbrane zgodbe z recepti, prevedenimi tudi v tuje jezike, izdali še v brošuri.

S projektom so po mnenju Erike Ferfolja Vidič, ki je aktivnosti koordinirala z Andrejko Pisk Rutar, pri mladih vzbudili zanimanje za to plat lokalne tradicije in posebnosti regije, ki hkrati povezujejo, in so jih pokazali tudi širši in tuji javnosti.

Deli z drugimi:
Aktualno

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

O nagrajenih inovativnih učnih oblikah in ljubiteljski kulturi - v ponedeljek ob 11h

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Kaj pa družbena odgovornost delodajalcev? Torek!

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down