Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški dijaki so odkrivali stare jedi in jim vdahnili sodobnost

Dijaki Srednje ekonomske in trgovske šole in Biotehniške šole Šolskega centra Nova Gorica so “skuhali zgodbo”. V okviru vseslovenskega projekta Dober tek so se predstavili na Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine v Ljubljani, ta teden pa sklenili za obloženimi mizami pred šolo. Koordinatorka Erika Ferfolja Vidič je nad odzivom vseh sodelujočih navdušena:

Posneli so ducat kratkih filmov na različnih lokacijah, saj so se podali na Tolminsko, v Brda v lov za hruškami pituralkami, v spodnjo Vipavsko dolino kuhat polento (na sliki), na Vogrskem so jih zanimali bob in stare sorte vogrinskih jabolk, na Krasu pa so zbirali podatke o ajdi.

Poleg tega so zbrane zgodbe z recepti, prevedenimi tudi v tuje jezike, izdali še v brošuri.

S projektom so po mnenju Erike Ferfolja Vidič, ki je aktivnosti koordinirala z Andrejko Pisk Rutar, pri mladih vzbudili zanimanje za to plat lokalne tradicije in posebnosti regije, ki hkrati povezujejo, in so jih pokazali tudi širši in tuji javnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

PRVI POPRI FESTIVAL PODJETNOSTI IN PODJETNIŠTVA MLADIH SLOVENIJE

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Tina Novak Samec in Jure Štekar

Preberi več

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down