Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški dijaki so odkrivali stare jedi in jim vdahnili sodobnost

Dijaki Srednje ekonomske in trgovske šole in Biotehniške šole Šolskega centra Nova Gorica so “skuhali zgodbo”. V okviru vseslovenskega projekta Dober tek so se predstavili na Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine v Ljubljani, ta teden pa sklenili za obloženimi mizami pred šolo. Koordinatorka Erika Ferfolja Vidič je nad odzivom vseh sodelujočih navdušena:

Posneli so ducat kratkih filmov na različnih lokacijah, saj so se podali na Tolminsko, v Brda v lov za hruškami pituralkami, v spodnjo Vipavsko dolino kuhat polento (na sliki), na Vogrskem so jih zanimali bob in stare sorte vogrinskih jabolk, na Krasu pa so zbirali podatke o ajdi.

Poleg tega so zbrane zgodbe z recepti, prevedenimi tudi v tuje jezike, izdali še v brošuri.

S projektom so po mnenju Erike Ferfolja Vidič, ki je aktivnosti koordinirala z Andrejko Pisk Rutar, pri mladih vzbudili zanimanje za to plat lokalne tradicije in posebnosti regije, ki hkrati povezujejo, in so jih pokazali tudi širši in tuji javnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Maks - ne le knjigarna in kavarna, v torek po 11. uri!

Preberi več

Boscarol začenja novo podjetniško zgodbo: pridelavo mesa v laboratorijih. V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down