Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

GOLEA: energetsko pismenost je treba spodbujati že med otroki

Agencija GOLEA danes že osmič v Novi Gorici organizira Dan obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, s katerimi želijo otrokom in mladostnikom približati omenjene teme. Z letošnjim dogodkom si želijo še posebej prispevati k dvigu kulture energetske pismenosti med otroki.

Učenci osnovnih šol na dnevu učinkovite rabe in obnovljivih virov energije preko različnih poskusov spoznavajo različne obnovljive vire energije: preko sončnih celic, vodne energije, veterno, pa tudi učinkovito rabo skozi varčno kolo, rabo energoje za hišne aparate, pri domačih opravilih.“

Na tak način želijo energetsko osvestiti mlade, pravi Ivana Kacafura, vodja projekta na agenciji GOLEA. Udeleženci prihajajo s celotne Primorske, največ jih je iz Goriške regije. Udeleženih bo 250 otrok zadnje triade osnovnih šol.

Treba je začeti že pri mladih, pri otrocih, da se zavejo, kolikšen pomen ima raba energije tudi za okolje, v katerem živimo. Namreč, če uporabljamo obnovljive vire energije, je tudi naše okolje boljše in zrak, ki ga dihamo, kvalitetnejši, tako da je prav, da jih osveščamo že mlade.“

Učenci, ki se bodo najbolje odrezali pri poznavanju tematike, bodo prejeli tudi sadno drevo, ki ga bodo lahko posadili pred šolo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down