Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Glavni letošnji cilj v Bovcu dokončanje športne dvorane

Untitled Design 2024 03 20t104346.601
Foto: Občina Bovec

Svetniki Občine Bovec so v drugem branju sprejeli občinski proračun za letošnje leto. Ta predvideva prihodke v višini skoraj 12 milijonov evrov, odhodke pa v višini 18,5 milijonov evrov. Stanje na občinskem računu ob koncu preteklega leta je bilo dobrih 5 milijonov, predvideno neto zadolževanje pa je skoraj 1,5 milijona evrov.

''Glavni cilj je letos dokončati športno dvorano, tako da je večina stroškov povezana s to temo. Lani ni bilo porabljenih toliko sredstev, kot je bilo načrtovano, zaradi tega smo iz prejšnjega leta prenesli precej denarja na letošnje. Momentalno je predvideno zadolževanje, ampak se že vsa leta tako zapira proračun, imamo tudi nakup določenih zemljišč. Dvomim, da se bomo tudi letos zadolževali, verjamem pa, da bomo z ureditvijo športne dvorane končali, o kakšni veliki zadolžitvi pa ne govorimo, saj je občina v kar dobri finančni kondiciji,'' je povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Poleg dokončanja športne dvorane so v Bovcu začrtali tudi precej manjših projektov. Med te sodijo projektna dokumentacija za most v Logu Čezsoškem, ureditev cest v Trento in nekaterih kolesarskih poti. Bliža se izgradnja parkirišča pri trdnjavi Kluže, pomembna tema pri tem je bila pridobivanje gradbenega dovoljenja, kjer so nastali določeni stroški in ki je v tem trenutku v zaključni fazi. Predviden je tudi nakup zemljišč, kjer bo občina uveljavila predkupno pravico in s podrobnim prostorskim načrtom spremenila njihovo namembnost, saj si na Bovškem želijo graditi stanovanja za mlade.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down