Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gimnazije na severnem Primorskem zadovoljne z maturitetnimi dosežki svojih dijakov

Po tem, ko smo včeraj oznanili rezultate mature po celotni Sloveniji, so znani tudi rezultati splošne mature gimnazijcev na Goriškem, v Vipavski dolini in na Sežanskem.

Na Gimnaziji Nova Gorica se lahko pohvalijo z 1 diamantnim maturantom, 7 jih je bilo zlatih, 18 pa jih je na splošni maturi doseglo odličen uspeh. Na sosednji tehniški gimnaziji, ki deluje v sklopu ŠC Nova Gorica, je splošno maturo opravljalo 20 dijakov, uspešni so bili vsi. 8 jih je doseglo več kot 22 točk, 4 od njih so bili odlični.

Ravnateljica Tanja Čefarin je z doseženim zadovoljna: ''To je za nas odličen rezultat, zadovoljni smo tudi s povprečjem, ki je znašalo 19,75 točke. Tudi na izpitu iz slovenščine so bili dijaki relativno dobri, so dosegli ocene, čeprav je izpit povzročal skrbi.''

Na ajdovski Gimnaziji v sklopu SŠ Vena Pilona je bilo od 33 uspešnih 29 maturantov, od teh je 1 maturantka pridobila diamantni naziv, po 3 letih nadpovprečnih rezultatov pa so v Ajdovščini letos spet maturirali v okviru večletnega slovenskega povprečja. Na Škofijski gimnaziji Vipava je od 57 kandidatk in kandidatov bilo uspešnih 55. V povprečju so dosegli , točke, kar je za dobro točko več od slovenskega povprečja.

Gimnazija Tolmin je dosegla 95-odstotni uspeh četrtošolcev, ena dijakinja je dosegla najvišje možno število točk pri slovenščini, sicer pa je povprečje primerljivo s tistim celotne Slovenije, pri večini predmetov odstopa celo navzgor.

Za konec pa poglejmo še na Kras. Letošnja generacija maturantov sežanske gimnazije pod delovanjem ŠC Srečka Kosovela je dosegla 100% uspeh. Več kot tretjina je dosegla 25 točk ali več, kar pomeni, da so bili odlični, premorejo pa tudi zlato maturantko in diamantnega maturanta.

Vsem čestitke tudi v imenu Radia Robin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down