Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Forma viva na Osnovni šoli Frana Erjavca v Novi Gorici

Včeraj so na Osnovni šoli Frana Erjavca odprli forma vivo, v kateri so upodobljeni slovenski literarni junaki. Glavni namen projekta je spodbuditi branje in spoznavanje slovenske literature.

Ideja o šolski forma vivi se je porodila že v šolskem letu 2014/2015, tako da letos kar deveto leto že ustvarjamo na to temo.“

V začetku šolskega leta tako razpišejo likovni natečaj za najboljšo skulpturo.

Učenci so torej poustvarjali junake tako, kot jih oni doživljajo in kot si jih zamišljajo. Na ta način pa so tudi polepšali šolsko okolico in šolske hodnike. Poleg tega na tak način otrokom tudi razvijajo ljubezen do slovenske literature.

Takrat smo si zamislili tako, da bi razpisali natečaj forma vive z namenom spoznavanja slovenske književnosti od spoznavanja slovenske književnosti: od slovenskih ljudskih pravljic, pesmic pa do zgodb, pravljic in pesmic, ki jih ustvarjajo novodobno slovenski pisatelji in pesniki.“

Sodelujejo učenci od 1. do 9. razreda. Šolo tako krasi že skoraj 30 junakov, letos so nastali novi štirje. Takšni projekti so po besedah ravnateljice še posebej pomembni ker se v zadnjih letih med učenci opaža pomemben upad branja, posledica tega so tudi težave z izgovorjavo besed.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down