Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Etko Tutta sklenil svoj krog

Goriškega umetnika Etka Tutto je v 61. letu premagala bolezen. Ker je izhajal iz slikarske družine, ga je umetnost spremljala že od otroštva, posvetil pa ji je tudi svojo poklicno pot, saj je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani leta 1985 diplomiral iz likovne umetnosti.

V zadnjem času se je poleg slikarstva ukvarjal tudi s skulpturo, računalniško umetnostjo, instalacijo ter grafičnim in prostorskim oblikovanjem. Razstavljal je v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Španiji, Franciji, Hrvaški, Madžarski, Nemčiji, Japonski, na Kitajskem, ZAE, v Ameriki, na Slovaškem in v raznih evropskih mestih. Etko Tutta je bil umetnik, ki je navdih iskal v danem trenutku, se prepuščal občutkom in raziskovanju novih tehnik.

Bil je tudi gonilna sila mednarodnega srečanja umetnikov MMM ART v Medani in projekta Art circle, s čimer "je umetnost približal okolju, kjer se sprošča energija umetnosti narave: vinskim kletem". Spomladanski del festivala vizualnih umetnosti Art circle: Krog umetnosti je prav pretekla dva tedna ponovno združil umetnike v Brdih, pa tudi v Ateljeju Šempeter, kjer je Etko Tutta rad ustvarjal, se družil in užival v svojem svetu, od katerega se je prezgodaj poslovil.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down