Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

EPK požel veliko zanimanja v Berlinu

Itb Berlin Trg Evrope

Evropska prestolnica kulture GO! 2025 se danes predstavlja na ITB Berlin, največji poslovni turistični borzi na svetu. Predstavitev čezmejnega projekta, v katerem sodelujeta obe Gorici, poteka pod okriljem Slovenske turistične organizacije, ki je za letošnjo krovno temo na sejmu določila kulturo in umetnost. EPK je tako dobila priložnost, da se predstavi pred več kot 24.000 udeleženci oziroma poslovno javnostjo, ki ji je sejem tudi namenjen.

EPK se tako predstavlja na stojnici Slovenske turistične organizacije, obiskovalce vabijo na miniaturni čezmejni Trg Evrope na posebni stojnici pa se predstavljajo še skupaj z nemškim Chemnitzem, ki bo tudi nosilec naziva EPK v letu 2025.

''Moram reči, da se ljudje razvrščajo eden za drugim, vse zanima, kakšen je naš program, katere so glavne točke, ki jih vzpostavljamo, in seveda kakšna je naša dežela in kako vključujemo vse skupaj v turistično zgodbo,'' vtise povzema Klavdija Figelj, vodja komunikacij z mediji pri projektu EPK.

Prizorišče predstavitve bosta danes obiskala tudi župana obeh Goric Samo Turel in Rodolfo Ziberna.

Zupani V Berlinu

Poleg Evropske prestolnice kulture se na berlinskem sejmu med 26 slovenskimi destinacijami v okviru slovenskega paviljona predstavljajo tudi Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, Zavod Miren Kras, Ora Krasa in Brkinov ter Kobilarna Lipica.

Evropska prestolnica kulture med obiskovalci zbuja veliko zanimanja, povzema Erika Lojk, direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, in dodaja: „Zanimiva je zlasti zgodba brezmejnosti, se pravi, ta naš 'Borderless story', ki je drugačen in mogoče domač tudi državljanom Berlina, glede na njihovo zgodovino.“

V okviru berlinske borze bodo podeljene tudi nagrade za najboljše zelene prakse Mednarodnega združenja zelenih destinacij: ''Lani smo se s projektom Skupaj za Kras uvrstili med 6 najboljših na področju okolja in klimatske spremembe, kar pomeni tudi med 36 najboljših praks na svetu. Nominirani smo med 3 najboljše, čaka nas podelitev nagrade, ne vemo pa še, katero bomo prejeli, smo pa seveda zelo zadovoljni,'' je razkrila Ariana Durnik, direktorica zavoda Miren Kras.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down