Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Enota Najdihojca zaprla vrata, otroke razporedili v druge vrtce na območju Nove Gorice

Z novim šolskim letom se začenja tudi - vrtčevsko leto. V vrtce na območju Mestne občine Nova Gorica bo s prvim septembrom vključenih nekaj čez tisoč otrok, ki bodo obiskovali 64 oddelkov, kar je enako kot lani. Se pa skupno število otrok v primerjavi z lanskim letom zmanjšuje za 27.

Število vključenih otrok, se najbolj znižuje v Vrtcu Nova Gorica, tam jih bo kar za en oddelek manj, zato so odgovorni sprejeli odločitev, da enota Najdihojca na Gregorčičevi ulici začasno zapre vrata.

Kaj to pomeni za starše in otroke, pojasnjuje Gabrijela Kodre, ravnateljica Vrtca Nova Gorica:

Otroke smo potem prerazporedili: drugo starostno obdobje v Centralni vrtec in prvo starostno obdobje v enoto Mojca. S temi otroki smo skupaj usmerili tudi naše strokovne delavke, tako da bo prehod v te enote lažji.“

Ravnateljica tudi dodaja, da jim ohranitev odprte enote Najdihojca v prvi vrsti onemogočajo previsoki stroški, ki bi bili zaradi premalo vpisanih otrok, neizogibni.

Kaj bo z objektom? Ravnateljica poudarja, da bi Vrtec Nova Gorica objekt v vsakem primeru rad zadržal:

Nenazadnje imamo dve enoti: to sta Centralni vrtec in enota Mojca, ki sta v zelo slabem stanju, potrebni energetske sanacije. Enota Mojca je bila zadnjič sanirala leta 1983 in streha se bo sedaj začasno sanirala, posledično so v obeh enotah zelo visoki energetski stroški, stroški ogrevanja ...“

V primeru da bi uspeli na razpisih pridobiti sredstva za energetsko sanacijo teh dveh enot, bi otroke v času sanacije preselili v Najdihojco.

Kako je sicer z letošnjim vpisom v vrtce v novogoriški mestni občini ? Vodja oddelka za družbene dejavnosti, Marinka Saksida:

S prvim septembrom letos bo v vrtce v naši občini vključenih 1065 otrok, to je 27 manj kot lani, število oddelkov pa ostaja enako. En oddelek manj bo trenutno organiziran v Vrtcu Nova Gorica, en oddelek več pa bo organiziran v vrtcu pri Osnovni šoli Branik.“

Predvsem v jaslične oddelke vpis poteka tudi med letom, zato gre pričakovati, da se bo število otrok v novogoriških vrtcih še spreminjalo.

foto: splet Vrtec Nova Gorica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down