Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Edino kar nas v tem trenutku lahko reši in obvaruje stabilnost našega zdravstvenega sistema sta cepljenje in dosledno izvajanje pogoja PCT."

Epidemija koronavirne bolezni je v porastu, tudi covidni oddelki po bolnišicah so polni, v šempetrskem so tako včeraj z 31 hospitaliziranih bolnikov dosegli vrh v tem valu, danes se jih zdravi 29, od teh so 3 na intenzivnem oddelku.

Delež pozitvnih je po včerajšnjih testih po državi presegel 38 odstotkov, kažejo podatki NIJZ, na Goriškem so po ponedeljkovih 182, včeraj zabeležili le 33 novih primerov, precej pa so porasle številke na Obalno-kraškem. V regiji so včeraj potrdili kar 284 novih okužb, 44 v Sežani in 10 v Komnu. Danes je ob slabšanju epidemiološke slike minister za zdravje Janez Poklukar naznanil, da v kolikor se trend okužb ne bo obrnil in če bo število bolnikov na intenzivni negi naraslo na 160 do 180, bo vladi predlagal vsaj delno zaprtje družbe.

Poudaril je, da v kolikor kot družba v naslednjih dneh ne bomo sposobni dosledno izvajati PCT pogoja, kot smo ga na začetku septembra, bomo primorani ponovno omejevati družbeno življenje, da zamejimo naše stike in posledično okužbe. Kot je napovedal, uvajajo redno presejalno testiranje v vseh bolnišnicah in socialnovarstvenih zavodih - uporabnike in oskrbovance bodo redno testirali, spreminja se tudi pogoj samotestiranja za učence, dijake in študente.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down