Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dvorec Vogrsko: sodni poraz z dobrim koncem

Kot je znano, se je Občina Renče–Vogrsko pred časom začela pravdati z najemnikom dvorca Vogrsko, Alešom Bucikom, o veljavnosti najemne pogodbe. Poslopje želi občina na nek način vrniti javnosti, gostilo bi lahko od protokolarnih zadev, prek porok do prireditev.

Tožbo je občina pred kratkim izgubila tudi na drugi stopnji. Ničnosti najemne pogodbe no dosegla. Toda kot pravi župan Tarik Žigon, bodo sodno pot zdaj vseeno prekinili oziroma zaključili.

Šli smo pa tudi tu na drugo stopnjo tudi zato, da imamo vse možne poti izpeljane. Sicer so tu še morebitne pritožbe, tu je višje sodišče, vrhovno in tako naprej, ampak v tej fazi se v to ne bi spuščali.“

Kajti kot je povedal pred občinskimi svetniki na prvi njihovi letošnji seji, ima občina za tak korak več kot dober razlog. Resda bo morala za dosedanje sodne stroške kot poraženec odšteti najmanj 12.000 evrov. Vendar ...

Opažamo tudi, da se določene aktivnosti v samem dvorcu ponovno odvijajo. Želimo si, da se bodo še bolj in da gre v pravo smer, tako da pravno nismo dosegli tega, kar smo so začrtali, ampak vsaj nakazali smo pa vsebinsko, da pa se res nekaj ponovno odvija in dogaja v tem, dvorcu.”

Župan je zato pred svetniki zatrdil, da je lahko občina na koncu zadovoljna, saj je dosegla namen tožbe. Hkrati je obelodanil, da bo palača na robu Vogrskega najbrž imela tudi ponudbo v okviru EPK.

Pred razsodbo druge stopnje in po razsodbi smo imeli skupne sestanke z zavodom EPK Nova Gorica, kjer se dogovarjamo bodisi občina kot lastnik objekta bodisi najmnik, da se bodo v času EPK odvijale določene aktivnosti.”

Na seji sveta je Žigon omenil možnost ureditve manjšega muzeja, nemara o staroverstvu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down