Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dražbe za hiške na Cresu med 24. novembrom in 19. januarjem

Te dni je stečajni upravitelj Primorja, Rudolf Hramec objavil razpis prvih javnih dražb počitniških hišk v naselju Stara Gavza na Cresu, ki bodo potekale z zviševanjem izklicne cene. Zanimanje je veliko.

Dražbe počitniških hišk v lasti nekdanjega ajdovskega gradbinca se bodo izvajale med 24. novembrom 2021 in 19. januarjem 2022 in sicer bo ob sredah v navedenem obdobju izvedenih po več dražb za posamične počitniške hišice, izhaja iz razpisa na Ajpesu. Zanimanja za nepremičnine je precej, nam je potrdil Hramec, ki ocenjuje, da je preko 600 interesentov „toliko mailov in sporočil, da se zanimajo za nakup ter da bi rabili podatke, se je nabralo zadnje leto, dve.“

Kot smo poročali, je bila dražba že dvakrat prestavljena, jeseni 2020 je zaradi epidemioloških razmer odpadla, nato so se pripravljali za izvedbo v pomladnih mesecih, a tudi takrat razmere tega niso dopuščali, zatem pa so pridobili soglasje sodišča za spletno dražbo. Ta bo potekala na spletnem naslovu https://www.eborza.si/.

Izklicne cene hišk se gibljejo med 60. do 127.000 evrov, skupno gre za 38 nepremičnin – zemljiških parcel, ki vključujejo tudi pokrito teraso, prodajajo se posamično, še izhaja iz razpisa, nekatere počitniške hišice v naravi predstavljajo samostojen objekt, nekatere pa del dvojčka ali trojčka.

https://www.eborza.si/Licitacije_nepremicnin/?nep_vrsta_type%5B%5D=9&regija_type%5B%5D=28&auction_code=

Skupaj s posamezno zemljiško parcelo in na njej stoječo počitniško hišico se vsakokrat prodaja tudi solastniški delež zemljiške parcele št. 642/1, k.o. Cres5, ki predstavlja skupno zemljišče počitniškega naselja (tj. zemljišče med počitniškimi objekti, dovozne poti, recepcija počitniškega naselja ipd., v skupni izmeri 35.398 m2).

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down