Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dosežen dogovor: stavke v Hitu je konec

Pred jutrišnjo napovedano zaostritvijo stavke, sta pogajalski strani na današnjih pogajanjih dosegli dogovor, so sporočili iz Hita.

Pretekli petek je po zaključenih pogajanjih sindikat SIDS napovedal zaostrovanje stavke na sedem dni v tednu in 24 ur na dan v vseh igralnicah, in to ravno v času pred novoletnimi prazniki. V kolikor bi se stavka v tem obsegu nadaljevala v letu 2023 pa bo to že v prvih mesecih leta resno ogrozilo obstoj družbe Hit, so po petkovih pogajanjih sporočili iz družbe. Pogajanja so se ta teden nadaljevala, na današnjih, ki so se pravkar zaključila, pa je bil dosežen dogovor. "Temelj stavkovnega dogovora predstavlja implementacija najnižje osnovne plače iz nove kolektivne pogodbe dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije. Pogajalski strani sta uskladili tudi višino dodatkov za delo ob vikendih ter poenotili razmerja glede pogodb o zaposlitvi s krajšim delovnim časom. Stavka bo plačana, delodajalec pa bo umaknil vse tožbe v zvezi s stavko," so sporočili iz Hita.

Sindikat SIDS se je s podpisom dogovora zavezal, da z vsebinsko enakimi stavkovnimi zahtevami ne bo vlagal novih napovedi stavk. Podpis stavkovnega dogovora prinaša takojšnjo zaustavitev stavke. Vse Hitove igralnice v Sloveniji od danes dalje normalno poslujejo, so še dodali.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down