Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dom upokojencev v Vrtojbi od odprtja ločijo še dovoljenja ministrstev

Na Goriškem se že nestrpno pričakuje odprtje doma upokojencev v Vrtojbi. Obnova objekta je dokončana, uporabno dovoljenje je pridobljeno. Odprtje je že bilo napovedano v decembru. Kaj je krivo, da se prvi stanovalci še niso vselili, pojasnjuje Jernej Merc, vodja inženiringa pri družbi GIC gradnje:

„Dom je uspešno dokončan, ima pridobljeno uporabno dovoljenje. Prve stanovalce pričakujemo kmalu. V vmesnem obdobju pa še čakamo na pridobitev vseh potrebnih dovoljenj s strani pristojnih ministrstev, ki so pogoj za začetek uradnega obratovanja.“

Pridobivanje omenjenih dovoljenj pa traja dlje od njihovih predvidevanj, pravi Merc in dodaja, da ti postopki niso v njihovi domeni ter da nanje ne morejo vplivati oz. jih pohitriti. V domu upokojencev V Vrtojbi bodo sprejeli do 150 ljudi, zanje bo skrbelo 84 zaposlenih. Po Merčevih besedah so po objavi razpisov pridobili dovolj ustreznega kadra, tako da zaposlovanje poteka po pričakovanjih in v skladu z njihovim planom. Ob osrednji zgradbi bodo urejena tudi oskrbovana stanovanja.

Kako bo potekala vselitev prvih stanovalcev, ko bo to možno?

„Dom se bo polnil postopoma, kar bo omogočalo sprejem do štirih stanovalcev na dan, kar pomeni, da se takšen dom napolni v določenem času.“

Rok Cajzek, direktor družbe Dom upravljanje, katera ima v lasti dom upokojencev v Vrtojbi, pojasnjuje, da je dom sicer v njihovi lasti, da pa se za odkup dogovarjajo z več interesenti, v stikih so tudi z državo. „Za nas je najpomembneje, da bomo dom čim hitreje odprli, ter da bo v upravljanju najboljšega lastnika v dobro oskrbovancev,“ poudarja Cajzek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down