Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dom upokojencev Gradišče z ambicioznimi načrti

V začetku meseca je Domu upokojencev Gradišče dobil novo direktorico, Jano Hreščak. Prejšnje vodstvo je lani zaključilo celovito energetsko obnovo stavbe in začelo z izgradnjo prizidka dnevnega centra ter prostorov za začasne namestitve, ki bo prve oskrbovance sprejel predvidoma decembra. Tudi Hreščakova si je v svojem mandatu zastavila veliko načrtov:

„Na prvem mestu je vsekakor kakovost storitev, dvig kakovosti oziroma to, da našim stanovalcem omogočamo največ, kar jim lahko damo, zato da so z bivanjem v domu zadovoljni, da dosegamo tisto, kar je naš namen: nadomeščali naj bi dom, funkcijo doma. Mislim, da je delo na tem področju najpomembnejše.“

Med cilji so tudi uvajanje gospodinjskih skupin v dom upokojencev, opredelitev organizacije oddelkov za osebe z demenco in uvajanje sistema kakovosti. Dom upokojencev Gradišče sicer sprejme 143 stanovalcev. Med njimi je tudi Ana Zavrtanik, ki nam je zaupala, kako potekajo njeni dnevi:

„Grem k telovadbi, hodit grem ven zaradi nog, težko hodim, edino s hojco, drugače ne bi mogla. Drugače je vredu. Jaz sem zadovoljna tu. Z mano so prijazni, me pocrtajo.“

Med prvimi pridobitvami v Domu upokojencev Gradišče pa bo že omenjeno odprtje dnevnega centra konec leta in začasnih namestitev, gre za dober milijon evrov vredno investicijo. V dnevnem centru bodo lahko sprejeli 14 oseb, začasno pa bodo lahko namestili deset uporabnikov. Gradnja objekta je sedaj v končni fazi, Sledi še nameščanje opreme in odprtje konec leta.

V letošnjem letu Dom upokojencev Gradišče sicer praznuje kar tri jubileje: 100-letnico opravljanja delavnosti, 70. obletnico preselitve na Gradišče in 40. obletnico delovanja v obstoječi zgradbi. Vse to nameravajo obeležiti jeseni z dnevom odprtih vrat.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Severno Primorsko bodo letos krasile lestve

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Miklavž na Radiu Robin

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down