Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dom upokojencev Gradišče pridobil sredstva za gradnjo enote za osebe z demenco

Med 16 novimi investicijami v gradnje domov starejših, ki jih je preko javnega razpisa odobrilo Ministrstvo za solidarno prihodnost, je tudi gradnja bivalne enote ob Domu upokojencev Gradišče. Do roka je ministrstvo prejelo 30 vlog sredstva pa je strokovna komisija, kot omenjeno, dodelila 16 projektom.

Kaj je razpis prinesel Domu upokojencev v Gradišču? Direktorica Jana Hreščak:

Pri nas se obeta novogradnja enote za osebe z demenco, in sicer v neposredni bližini Doma upokojencev Gradišče, to je na severni strani našega objekta v bližini Tominčeve Graščine. Predvidena je novogradnja enote, ki bo imela dve stanovanjski skupini po 12 stanovalcev za osebe z demenco.“

Po prejetju sklepa o izbiri bodo stekle aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja in nato pričetek gradnje. Skrajni rok za izgradnjo enote je sredina leta 2026. Bo 24 načrtovanih namestitev za dementne osebe dovolj za aktualne potrebe?

V tem trenutku bo verjetno premalo za osebe z demenco, je pa to za naš dom pomemben korak, ker take ustrezne namestitve oz. ustreznega oddelka za osebe z demenco še dom upokojencev Gradišče ni imel in je to zelo pomembna pridobitev tudi za celo Goriško regijo in tudi za Mestno občino Nova Gorica.“

bi bilo pa v nadaljevanju vsekakor treba razmišljati še o kakšni podobni enoti, oddaja direktorica Hreščak. V novogradnji bo tudi večnamenski prostor, ki bo služil tudi različnim lokalnim društvom.

Celotna investicija, ki je ocenjena na skoraj 3 milijone evrov, bo pokrita iz mehanizma za okrevanje in odpornost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down