Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dom na Krasu bo ostal v javni rabi

Dom Na Krasu Fb

Dom na Krasu iz Dutovelj bo po zaključenem procesu deinstitucionalizacij ostal skoraj prazen, zato si Občina Sežana prizadeva, da bi tudi v prihodnje ostal v javni rabi. Želi ga nameniti programom socialnovarstvenih ter zdravstvenih vsebin, katerih potrebe se izkazujejo v lokalnem okolju, je povedal sežanski župan Andrej Sila.

Zato so se skupaj s sežansko enoto Centra za socialno delo Južna Primorska, Domom upokojencev Sežana, Zdravstvenim domom Sežana, Ljudsko univerzo Sežana, Društvom Vezi in sežansko enoto VDC Koper sestali s predstavniki Ministrstva za solidarno prihodnost in jim predstavili svoje predloge, s katerimi vsebinami bi napolnili izpraznjene prostore.

Državni sekretar Luka Omladič je zbranim predstavil namero ministrstva, da objekt Doma na Krasu ostane v javni funkciji, ne preide v zasebno last in da se v zgradbi tudi v prihodnje izvajajo socialnovarstvene in podobne storitve. V sodelovanju s socialnovarstveni zavodi bo mogoče najti ustrezne rešitve, ki bodo v skupnem interesu in v dobro lokalne skupnosti ter države. Deistitucionalizacija Doma na Krasu se bo po sedanjih načrtih zaključila v prihodnjih dveh letih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down