Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

DOK Brda 2023: "Pravo doživetje je, ko lahko obiskovalci sežejo v roke najboljšim vinarjem."

36 briških vinarskih etiket to soboto in nedeljo zaokrožuje letošnje Dneve odprtih kleti v Brdih v organizaciji ekipe Kontrabant, s čimer briški vinarji vinske navdušence in radovedne novince vabijo na odkrivanje in okušanje briških vinskih zgodb.

»Lepota teh dnevov je prav to, da naši vinarji odprejo svoja vrata, odprejo svoje kleti, odprejo svoje domove, v katere sprejmejo  številne obiskovalce. Naša vina se lahko degustirajo in pijejo v najboljših restavracijah po celem svetu, ampak tisto pravo doživetje je resnično, ko lahko obiskovalci sežejo najboljšim vinarjem v roke in jim ti predstavijo svojo ponudbo.«

Pove direktorica briškega Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec in dodaja: »Kraljevala bo seveda briška rebula, ampak bodo vinarji ponudili tudi ostale vrste, se pravi od belih, pa seveda do naših rdečih vin.«

Gostje vinske kozarce prevzamejo na Dobrovem, se prosto premikajo od enega do drugega vinarja in pri vsakem degustirajo najmanj 4 vzorce vina. Obiskovalcem so na voljo tudi krožni avtobusni prevozi, možen pa je tudi najem kombija.

V sklopu dogodka je med 23. majem in 6. junijem potekala tudi dobrodelna dražba 37 edinstvenih 3-litrskih steklenic opremljene z unikatno etiketo mednarodnih umetnikov sodelujočih na ART CIRCLE SPRING 2023. Izkupiček bo znan v ponedeljek, organizator Rotary klub Medana Goriška pa nam je že zaupal, da je bil letošnji cilj presežen.

(foto: facebook Kontrabant - Adwineture awaits)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down