Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dobrodelni dijaki za pomoč vrstnikom

Dijaki Bazar Dobrodelnost

V dijaških domovih po državi se v pomladnih mesecih v okviru skupnosti dijaških domov Slovenije, odvijajo kulturne in športne aktivnosti s skupnim imenom Domijada. Pod njenim okriljem pa poteka tudi dobrodelna akcija zbiranja sredstev za podporo programa Botrstvo, katerega vodi ZPM Moste – Polje. Akciji se je danes pridružil tudi novogoriški dijaški dom, ki je pred mestno hišo postavil dobrodelni bazar izdelkov, ki so nastali izpod rok dijakov, dijakinj in strokovnih delavk. Izdelke so ponujali v zameno za prostovoljne prispevke, za sklad Botrstva, ki je namenjen dijakom v finančni stiski.

V vsakem dijaškem domu se najdejo dijaki, katerih starši nekako ne zmorejo zagotoviti šolanja in zato je v okviru botrstva, ki poteka v okviru Zveze prijateljev mladine Moste – Polje, se je oblikoval tudi sklad tudi za dijake. Okoli 10 odstotkov v dijaškem domu je dijakov, ki to pomoč potrebujejo,“

opisuje Nikolaja Munih svetovalne službe dijaškega doma Nova Gorica.

Kar pomembno se mi zdi to, kar delamo, da si lahko najdejo kakšne nove prijatelje v domu, hodijo v šolo, se izobražujejo,“ pove dijak Lukas, ki je sodeloval na dobrodelnem bazarju.

Pripravili so ga prav na valentinovo in letošnja vodilna nit Domijade, v okviru katere poteka ta aktivnost, je Želim si ljubezni. Da je tema pravšnja, se strinja tudi dijakinja, Larisa, saj jo v teh letih mladostniki začnejo drugače dojemati:

„Ker ko smo majhni, nam rečejo, da kadar se zaljubiš, da čutiš to v sebi, pač takrat še nimaš toliko čustev, da prav lahko čutiš. Sedaj ko smo starejši, ko imamo večji pogled na svet, ko vemo, kaj ljubezen dobesedno pomeni in jo kdaj tudi začutimo. In če nas kdaj pusti kdo, ki smo ga res zelo ljubili, tudi začutimo, koliko zelo nas zaboli srce. Mislim, da je zelo pomembna tema,“

Dobrodelni bazar pred mestno hišo se je zaključil ob 14. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down