Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Do večnamenskega objekta na Lijaku z zasebnim parnerjem

Mestna občina Nova Gorica ureja padalski center na Lijaku in prek javnega poziva zbira vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt. Rok za oddajo vlog je 5. november.

Kaj načrtujejo skupaj s partnerjem, kaj pričakujejo od sodelovanja? Območje želimo razviti v urejeno destinacijo športno-turističnega pomena, pravi podžupan Simon Rosič, ki našteje že izvedene ureditve

V obliki javno-zasebnega partnerstva pa sedaj želijo zagotoviti objekte in infrastrukturo za padalce ter druge obiskovalce območja: kolesarje, sprehajalce in druge rekreativce.

v zameno pa daje občina za določeno obdobje na razpolago zemljišče za postavitev večnamenskega objekta, v katerem si bo lahko uredil gostinski lokal. V načrtu je sicer najmanj 13 javnih brezplačnih parkirišč, večnamenski objekt, ki vključuje gostinski objekt, javne sanitarije, sejno sobo – center za zveze in servisni objekt namenjen zagotavljanju prve pomoči. Zasebni partner naj bi zagotovil infrastrukturo na območju ter izvajal gospodarsko dejavnost v delu objektov, na preostalih objektih in infrastrukturi pa omogočil brezplačno uporabo obiskovalcem.

(Foto: Mateja Pelikan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down