Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Do subvencije za obnovo v vaških jedrih prek novega odloka MONG, ne dopolnjenega

Opozicijski mestni svetniki želijo, da bi novogoriška občina sofinancirala tudi obnovo fasad in streh stanovanjskih objektov na območjih varovane kulturne dediščine, kot so stari del Solkana, Tabra nad Dornberkom (na sliki), Šempasa, Oseka in drugod, ter s tem spodbudila k oživljanju starih vaških jeder in pripomogla k ustreznemu videzu stavb.

Predlagatelj dopolnjenega odloka, svetnik Marko Tribušon:

V ta namen so predlagatelji želeli letos v proračun umestiti 100.000 evrov. Predlog sprememb obstoječega odloka je bil umaknjen z dnevnega reda četrtkove seje, ki jo je zato večina članov svetniških skupin Povezani in Soča protestno zapustila, med njimi Aleš Markočič:

Umik je predlagal odbor za kulturo oz. njegov predsednik, svetnik Svit Trkman, ker naj bi občinska uprava zaključevala pripravo novega odloka, ki bo celovito urejal to področje. Tribušon dodaja:

V mestnem svetu so si bili sicer enotni, da je treba to področje urediti, za kar je bila dana pobuda že v začetku mandata. Zakaj torej traja tako dolgo priprava ustreznih aktov, ki so podlaga za razpis občinskih sredstev? Župan Klemen Miklavič pojasnjuje:

O tem naj bi svetniki odločali na majski seji. Zaenkrat je v proračunu v ta namen – po obstoječem odloku - predvidenih 50.000 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down