Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Do konca leta se bo na kanalizacijo v Novi Gorici, Solkanu, Rožni Dolini in Kromberku priključilo okoli tisoč gospodinjstev

Med 500 in tisoč gospodinjstev na območju krajevnih skupnosti Nova Gorica, Solkan, Rožna Dolina in Kromberk bo do konca leta dobilo možnost priklopa na kanalizacijsko omrežje. Danes je namreč novogoriški župan Samo Turel z direktorjem podjetja HNG Hidrotehnika, Martinom Plutom podpisal pogodbo za izvedbo del na fekalnem kanalizacijskem omrežju t. i. Aglomeracije Kromberk oziroma za izgradnjo dvanajstih odsekov kanalizacijskega omrežja za odpadno vodo na omenjenem območju.

Ta naložba je zaradi želje in cilja po varovanju okolja za občino zelo pomembna. Na ta način na tistih območjih, kjer to ni bilo mogoče, v skrbi na okolje sedaj omogočamo stanovalcem, da se priključijo na kanalizacijsko omrežje. Vseh odsekov je 12, povprečna dolžina odsekov je dobrih 200 metrov,“ pravi župan Samo Turel.

Celotna vrednost projekta znaša 4,7 milijona evrov, od tega znaša delež kohezijskih sredstev 2 milijona, preostanek bo pokrila novogoriška mesta občina. Kdaj bodo začeli z deli, pojasnjuje Martin Plut:

„Realno je pričakovati, da se bodo v roku enega meseca poznale prve ekipe, nameravamo pa štartati s tremi ekipami istočasno. Na Ulici Vinka Vodopivca v Kromberku bomo štartali zaradi obsega, potem pa bomo posebno pozornost posvečali Kolodvorski in Erjavčevi, ker je najbližje mestu in gre za večji poseg, da ne bi ovirali, imamo v planu, da bi delali v času počitnic."

Na območju novogoriške občine sicer ostaja še precej območij, ki še nimajo možnosti priklopa na kanalizacijsko omrežje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down