Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Do konca leta bodo na Ajdovskem bogatejši za večnamensko gimnastično dvorano

V Ajdovščini uspešno poteka gradnja večnamenske gimnastične dvorane. Ta se nahaja med malo in veliko dvorano Športnega centra Ajdovščina na Policah in je dolgoletna želja ajdovske občine, ki želi z novim športnim objektom širiti ponudbo športnih površin za posameznike in društva, željne športnih aktivnosti.

Objekt neto tlorisne površine 1033 m² je zgrajen v dveh etažah in že dobiva svojo podobo – streha, stavbno pohištvo in fasada so narejeni, trenutno v pritličju poteka izvedba razvodov instalacij in izvedba tlakov, prav tako poteka postavitev elektro in strojnih instalacij v zgornjem, dvoranskem delu. Sledi izvedba naročila za izbiro dobavitelja športne opreme

Tina Velikonja, svetovalka za odnose z javnostjo Občine Ajdovščina:

"Objekt bo predvidoma nekje do konca leta tudi zaključen in bo namenjen prvenstveno pravzaprav pouku telovadbe OŠ Danila Lokarja. Odlično pa bo, seveda, služil tudi tistim drugim posameznikom in pa tudi klubom v popoldanskem času."

Vrednost celotnega projekta je dobra dva milijona evrov. Več kot polovico sredstev je občini uspelo pridobiti preko Javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, nekaj je prispevala Fundacija za šport, ostalo je občina pokrila iz občinskega proračuna.

(foto: Občina Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down