Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dnevno število okuženih na Goriškem prvič čez 200

Dnevno število novih okužb s koronavirusom v goriški regiji je včeraj prvič od začetka epidemije preseglo 200, saj so potrdili 259 primerov v enem dnevu.

Doslej jih je bilo največ 179 v začetku januarja, tej številki smo se približali konec septembra in 19. oktobra, v ponedeljek se je vzpela na 182, včeraj pa so našteli več okuženih kot v ponedeljek in torek skupaj.

92 primerov je bilo v novogoriški občini, 28 na Tolminskem, kjer so v zadnjih sedmih dneh zabeležili skoraj sto novih okužb, 18 pozitivnih testov je bilo v občini Miren-Kostanjevica in 14 v Brdih.

Navzdol pa se je medtem obrnila krivulja v obalno-kraški regiji, ki po incidenci ostaja na prvem mestu med slovenskimi regijami. Tam so potrdili covid-19 pri 187 občanih, kar je sto manj kot v torek.

Precej zaseden ostaja tudi covid oddelek v Šempetru, kjer od prejšnjega petka ne beležijo smrti med okuženimi pacienti, se jih pa tam danes po podatkih NIJZ zdravi 26, kar je najmanj v tem tednu, pet bolnikov potrebuje intenzivno terapijo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down