Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Direktorski stolček zavoda EPK bliže Širokovi, Goriški muzej pa bo moral najbrž poskusiti znova

Potem ko je komisija novogoriškega mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja prejšnjo sredo umaknila glasovanje o imenovanju direktorjev zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture in Goriškega muzeja, pa se je včeraj le odločila med kandidati in kandidatkami, ki se potegujejo za ta položaja.

Za vodenje zavoda EPK so po neuradnih informacijah soglasno izbrali Kajo Širok, dr. zgodovine iz Solkana, ki se je obenem prijavila tudi na razpis za direktorico Goriškega muzeja. Slednjega želi še en mandat voditi sedanji direktor Vladimir Peruničič, a nihče od štirih kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje, naj ne bi prepričal komisije, kar naj bi potemtakem pomenilo ponovitev razpisa.

Širokovi, ki je pri pripravi projekta EPK že sodelovala, pa je pred tem podporo izrekel tudi svet novoustanovljenega zavoda, ki ga kot v.d. direktorja zadnje mesece vodi Gregor Karer, a mu, kot kaže po včerajšnji seji, mandat s polnimi pooblastili ne bo podeljen, če bo obveljal predlog kadrovske komisije. Zadnjo besedo ima namreč Mestni svet MONG.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down