Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Direktorica Sončnega Kanina preklicala odstop

Bozicbadalic Kanin

Manuela Božič Badalič, direktorica Sončnega Kanina, je preklicala svoj odstop. Bovški občinski svet pa se bo po drugi strani na današnji seji seznanil z odstopom predstavnikov občine v nadzornem svetu družbe Sončni Kanin.

Kot pojasnjuje direktorica, je odstop najprej podala zaradi nerazumevanja s strani nadzornega sveta glede poznavanja žičničarske dejavnosti:

Na drugi strani so pa tudi iz tega razloga meni ključne osebe podale odpoved iz delovnega razmerja in pogodbenega sodelovanja in takrat nisem imela nobene druge izbire, ostala sem praktično brez nekaterih ključnih ljudi.“

Kaj je torej botrovalo preklicu odstopa? „Tekom teh tridesetih dni, smo se pa nekako pogovorili, dogovorili in tudi delavci so izrazili željo, da bi ostala, ker namreč Kanin, ne glede na to, da ne obratuje – sicer iščemo neke rešitve z Italijo, ampak mislim, da bo zelo zelo težko s povezavo s Sello Neveo vzpostaviti smučišče, smo se potem s temi ljudmi pogovorili, in so tudi oni pripravljeni ostati še naprej, tako da sem potem tudi jaz preklicala to zadevo, kar namreč na Kaninu so naprave, družba ima zaposlene ljudi in iz tega razloga sem se potem tudi jaz odločila, da pač prekličem moj odstop.“

Smučišče še naprej vzdržujejo, da se ne bi delala škoda, dodaja direktorica in opozarja, da bi obilno sneženje, ki se obeta, lahko poškodovalo naprave. Rešitve torej iščejo, a jih zaenkrat še nimajo.

Spomnimo, da se je v minulih dneh glede tega s pismom na predsednika vlade Roberta Goloba obrnil župan Občine Bovec, Valter Mlekuž, s podporo 13 županov severnoprimorske regije, pred njim pa tudi predsednik Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga. Danes popoldan bo potekala tudi seja bovškega občinskega sveta, na katerem je predvidena točka o seznanitvi z odstopom predstavnikov Občine Bovec v nadzornem svetu družbe Sončni Kanin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down