Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Desetletje Pivovarne Pelicon obeležili s tradicionalno Pivomanijo

V soboto je v prostorih bivše tovarne Lipa v Ajdovščini potekala tradicionalna Pivomanija, s katero je Pivovarna Pelicon proslavila 10. obletnico uspešnega delovanja.

Prisotnih je bilo dobrih 300 obiskovalcev, ki so bili na koncu dneva zelo zadovoljni razkrije Anita Lozar iz omenjene Pivovarne:

Na dogodku, k iso ga organizirali prvič po 4 letih, so izkupiček od prodaje vstopnic v celoti namenili humanitarnemu društvu ADRA Slovenija za pomoč prizadetim v poplavah. Zbrali so slabih 6.000 evrov. In kaj so predstavili obiskovalcem?

Kasneje je sledil še zabavni program, ni manjkala niti ponudba lokalne hrane. Za butičnimi pivovarji je resnično nepredvidljivih deset let, saj si ob začetku delovanja Lozarjeva in še drugi ustanovitelj Matej Pelicon nista predstavljala takšnega dosega. Ko sta Pivomanijo leta 2013 organizirala prvič, je bilo v Sloveniji pet butičnih pivovarjev, zdaj jih je okoli sto, in Pivovarna Pelicon je med njimi ena najbolj prepoznavnih in uspešnih. Kako pa naprej?

V načrtu so tudi novi okusi, s katerimi dosegajo tudi medalje in priznanja, nazadnje se je to zgodilo na tekmovanju Greek Beer Awards v Atenah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down