Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dela so se začela tudi na Rejčevi ulici v Novi Gorici, obetajo se polovične zapore prometa

Na Rejčevi ulici v Novi Gorici je novogoriška mestna občina začela z gradbenimi deli za urejanje kolesarskega prometa. Preurejena bodo parkirišča, urejene bodo taktilne oznake za slepe in slabovidne, prenovljena bo urbana oprema, promet pa bo urejen tako, da se bodo morala osebna vozila prilagajati kolesarjem.

V mestu se kolesarski promet trenutno ureja na več koncih: na Cankarjevi in Rejčevi ulici ter na podaljšku Delpinove ulice, to pomeni, da so tam tudi odprta gradbišča. Obenem pa vzporedno s kolesarskimi potmi poteka tudi obnova določene infrastrukture, kjer je ta že dotrajana.

Na Cankarjevi ulici na primer smo obnovili vodovod, ki je bil iz leta 1970, sedaj bodo imeli novo vodovodno omrežje. Prav tako smo obnovili toplovod in naredili novo javno razsvetljavo. Na Rejčevi ulici ti ukrepi trenutno niso potrebni in prav tako na Delpinovi – se bo obnovila samo kabelska kanalizacija,“

pravi Jernej Kogoj, vodja službe za investicije na novogoriški mestni občini in dodaja, da se zaveda, da je v ožjem mestnem središču naenkrat odprtih več gradbišč, vendar so dela vezana na evropska sredstva, ki jih morajo izkoristiti do konca leta. Dela na Rejčevi ulici bodo veljala okrog 300.000 evrov.

Na Rejčevi ulici bodo v času gradnje, ki bo trajala predvidoma do novembra, občasne polovične zapore.

Na Rejčevi ulici je predvidenih šest manjših zapor, se pravi, da se bo delalo v šestih fazah, tako da ne bo zaprta tako kot Cankarjeva in vsaka faza, ko se bo zaključila, se bo potem tam odprlo promet. Tako da bo lažje prehodno.“

Odprta gradbišča na ulicah v središču mesta sicer povzročajo precej nejevolje med občani in obiskovalci mesta. Kogoj v zvezi s tem pojasnjuje, da bi po prvotnih načrtih dela na Cankarjevi ulici že morala biti zaključena. Ker pa so se zamaknila, je sedaj prišlo do situacije, da gradnja poteka hkrati na dveh ulicah, ki se tudi navezujeta na isto križišče. Gradnja na Cankarjevi ulici naj bi se zaključila v roku dveh tednov, na Rejčevi pa kot omenjeno, v roku dveh mesecev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down