Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Del svetnikov obstruiral odlok o spremembah in dopolnitvah OPN Šempeter-Vrtojba

Druga točka četrtkove 34. seje Občine Šempeter-Vrtojba je predvidela obravnavo odloka o spremembah in dopolnitvah občinskega prostorskega načrta.

Dokument ima pridobljena vsa potrebna mnenja nosilcev urejanja prostora in odločbo o tem, da so vplivi plana na okolje sprejemljivi. Kljub temu je 5 članov svetniške skupine SD točko obstruiralo, kar pomeni, da zaradi premalega števila prisotnih svetnikov odlok naposled ni bil obravnavan. ''Pozdravljamo vse spremembe namembnosti zemljišč, ki bodo občanom omogočile gradnjo in postavitev pomožnih objektov. Se pa, kot že večkrat izpostavljeno, ne strinjamo z vmestitvijo zbirnega centra na parkirišče MMP, ker trenutno je zbirni center že postavljen, postavljen pa ni v skladu z obstoječim OPN, zato smo sejo tudi obstruirali,'' pojasni svetnica Sara Krošelj.

Na drugi strani župan Milan Turk trdi, da se je z obstruiranjem druge točke dnevnega reda veliko škodo povzročilo več faktorjem: ''Če se s tem odlaša, se bo škoda povzročala tako investitorjem, ki investirajo v poslovne stavbe in objekte, kot tudi zasebnikom, ki si želijo urejati svoje stanovanjske objekte. Nekateri tudi že pet let čakajo, da se spremeni ali namembnost ali določena dikcija, kjer gre za banalne zadeve, vendar so morali ves ta čas čakati, da se bo to spremenilo.''

Obenem župan trdi, da bo poskušal preveriti, kaj se da še popraviti, da bi bili vsi svetniki v čim krajšem možnem času za sprejetje OPN-ja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down