Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Danes po brezplačen pravni nasvet

Danes odvetniki po Sloveniji, ki sodelujejo na Dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono, delijo svoje nasvete brezplačno in pomagajo tudi tistim, ki sicer morda ne bi prestopili praga odvetniške pisarne.

Tudi letos v akciji Odvetniške zbornice Slovenije, ki poteka že 11. leto, sodeluje Mitja Matelič iz Nove Gorice:

Danes odvetniki nudijo predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in strankam brezplačno pojasnijo pravne možnosti, ki jim jih v njihovem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa. Glede na to, da so posamezni odvetniki specializirani na določenem pravnem področju, je priporočljivo poiskati ustreznega za specifična vprašanja?

Vsi kontakti članov novogoriškega območnega zbora odvetnikov, ki bodo danes nudili pro bono pravno pomoč, so objavljeni na portalu odvetniške zbornice, ki na ta način obeležuje svoj praznik. Kako je sicer z dostopnostjo pravne pomoči za socialno šibkejše?

Od tem v zbornici dodajajo, da lahko tistim, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down