Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Danes objavljen poziv za prijavo škode, v Mirnu in Biljah bodo jutri zbirali odpadni gradbeni material

Ponedeljkovo neurje je povzročilo veliko škode tudi na objektih. Prva popravila že potekajo, zato je občina Miren-Kostanjevica poskrbela za dodatno pomoč občanom.

Župan Mauricij Humar: "V teh dneh poteka na številnih hišah že sanacija, potekajo sanacije. Menjujejo se strešniki ali pa kakšna druga kritina. Tako da mi smo se zato dogovorili s Komunalo Nova Gorica, da bomo imeli v soboto v zbirnih centrih v Mirnu in v Biljah te zabojnike za odlaganje gradbenih odpadkov in tudi, da bodo ti zbirni centri odprti od sedmih zjutraj do štirih popoldne."

Občani bodo lahko pripeljali opeke, omet, opečne strešnike, kose betona, cement in keramične ploščice, ne pa azbestnih plošč, opozarja Humar. "Za salonitne ploše velja isto, kot je veljalo do sedaj, da lastniki prijavijo na občino, kje jih imajo, da jih postavijo na mesto, kjer jih lahko pride iskat kamjon, na paleti zavijejo v plastično foljo in tudi to bomo brezplačno odpeljali. Vendar nikakor naj to ne vozijo na zbirne centre, kajti tam jim tega ne bodo prevzeli. Za ostale gradbene odpadke pa so sedaj to soboto ti kontejnerji na razpolago."

Sicer pa bo občina pričela s prijavo škod. Včeraj je že prejela navodila Uprave za zaščito in reševanje. "Danes bomo objavili tudi poziv, da bodo občani na obrazcih, ki bodo na razpolago tako na občini kakor tudi preko spleta, prijavili škodo in potem bo komisija prišla pogledat. Naj povem, da se tukaj ne gre, da tisti, ki bo prijavil, bo avtomatsko že dobil tisti znesek, ki ga bo prijavil, ki ga bo komisija tudi ocenila, ampak tukaj gre za zbiranje, koliko je nastale škode."

Na podlagi tega bo potem določena vrsta pomoči, če bo do te prišlo, še zaključuje Humar.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down