Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Danes na bovškem trgu nova izvedba Festivala src

Foto: Občina Bovec

Občina Bovec letos ponovno organizira Festival src, ki ga že skoraj tri desetletja pripravlja v sodelovanju s pobrateno italijansko Občino Čenta. Spektakularne nastope letošnjih skupin si na bovškem trgu lahko ogledate danes, s pričetkom ob 20.30.

''Na bovškem trgu se je zvrstilo že veliko svetovno znanih folklornih skupin, letos bomo gostili Mehiko, Senegal in Združene države Amerike, vsakega s svojim različnim programom, ampak skupek bo pa neka posebnost na bovškem trgu, kot vedno, in tudi letos pričakujemo veliko obiskovalcev,'' pove Milan Štulc z Občine Bovec.

Največja skupina plesalk, plesalcev, glasbenic in glasbenikov prihaja iz Mehike in bo predstavila svojo dolgo tradicijo ritmov in z dušo napolnjenih plesov. Druga skupina, ki je nastala leta 2008, prihaja iz Senegala, tretja pa iz Združenih držav Amerike.

''Prevladali bodo sombreri, Mehika je velika zasedba z 42 plesalci in godci, potem bo nastopil Senegal s 16-imi in Združene države Amerike s 26 nastopajočimi. Če povemo na kratko, bo Mehika prinesla svojo kulturo z bogatimi plesnimi vložki in prav takimi barvitimi oblekami. Potem lahko rečemo, da bo Senegal v Bovec pripeljal nekaj afriškega pridiha, Združenih držav Amerike pa si skoraj ne moremo predstavljati brez stepa.''

Poleg prevoza in nastanitve teh skupin bo Občina Bovec poskrbela tudi za ogled Doline Soče, ki vsako leto navduši čisto vsakega nastopajočega. Sicer pa je za vse letošnje poletne prireditve, vključujoč festival src, bovška občina namenila približno 40.000 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Razumeti žensko? Vesna Juvan

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down