Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Danes! in Eko Anhovo združila moči z Inštitutom 8. marec

V borbi za čisto okolje v Anhovem sta Civilna iniciativa Danes! ter Društvo Eko Anhovo in Dolina Soče združili moči z Inštitutom 8. marec. Povezali so se že med referendumom za vodo in pred kratkim skupaj pripravili predlog spremembe zakona o varstvu okolja.

Slednji uvaja 4 spremembe, ki nam jih predstavi Maja Koražija iz omenjenega Inštituta: ''Prva želi izenačiti okoljevarstvene standarde sosežigalnic s temi, ki trenutno veljajo za sežigalnice. Druga uvaja strožji in transparentnejši nadzor nad izpusti, tretja zagotavlja namensko financiranje prizadetih občin, četrta pa uvaja strožje kazni za kršitve.''

Predlog so vložili tudi v državni zbor, trenutno pa so v postopku zbiranja 5000 overjenih podpisov, ki jih potrebujejo, da bi se predlog v državnem zboru naposled tudi obravnaval. Poročali smo že, da je v torek na izredni seji Občine Kanal ob Soči predlog podprl tudi tamkajšnji občinski svet.

Podpisi iz vse Slovenije predstavljajo obljubo za boljšo prihodnost, pove Manuela Korečič iz Civilne iniciative Danes!: ''Podpisi poudarjajo zavedanje in pomen očitnega ter zdravega življenjskega okolja in predstavljajo še en pozitiven korak k združevanju pri prizadevanjih za boljšo prihodnost za vse nas. Dajejo nam dodatno motivacijo za nadaljevanje naše borbe za izboljšanje kakovosti življenja in za zaščito našega okolja, zato se zelo zahvaljujemo za čisto vsak podpis.''

Odziv naj bi bil zelo velik, saj iz Inštituta zagotavljajo, da so v manj kot tednu dni že zbrali približno polovico vseh potrebnih podpisov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down