Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dan knjižnice Tolmin

Jutri mineva 113 let od rojstva pisatelja Cirila Kosmača, zato tolminska knjižnica z enotama v Kobaridu in Bovcu pripravlja Dan knjižnice. Šesto leto zapored z različnimi dogodki obeležujejo obletnico rojstva pomembnega pisatelja, po katerem knjižnica nosi ime. Jutri ponujajo tudi brezplačen vpis v knjižnico:

Letošnji dan knjižnice smo zasnovali podobno kot prejšnja leta kot dan oprtih vrat. Na nek način želimo vsem uporabnikom lokalnih skupnosti prikazati, kakšna je ponudba knjižnice, kakšne so aktivnosti. Mnogo ljudi namreč ne ve, da ponujamo elektronske baze podatkov, izposojamo elektronske knjige, da si lahko v knjižnici izposojajo tudi revije, pa da lahko brezplačno naložijo oziroma poslušajo zvočnice in podobno.

Tako je povedal Peter Pavletič bibliotekar, ki pravi, da so letošnje praznovanje povezujejo z zadnjo veliko pridobitvijo, to je nov bibliobus, ki omogoča zagotavljanje kakovostne knjižnične dejavnosti na celotnem območju občin Tolmin, Kobarid in Bovec. Tudi bibliobus nosi poseben pečat lokalnih literatov, med drugim ga krasijo besede iz literarnih del Cirila Kosmača. Sicer pa se je knjižnica prav v septembru pridružila nacionalnemu mesecu skupnega branja, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več

Pogozdevanje Krasa se nadaljuje. To sredo, takoj po 11h.

Preberi več

Osvobajanje od uma - četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down