Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dan duševnega zdravja: v Novi Gorici navdušuje Šentova stanovanjska skupina za mlade

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja v združenju ŠENT opozarjajo na neenako dostopnost do služb duševnega zdravja v Sloveniji na regionalni ravni, bistveno slabši dostop do programov pomoči na podeželju v primerjavi z mesti in povečevanje neenakosti, posebej v času, ko zaradi COVID-ukrepov vse več ljudi ostaja doma.

Kako so se skušali na Goriškem približati čim več uporabnikom, je povedala strokovna vodja programa Dnevni center Margerita Humar:

Zato so izdelali razglednice in jim z njimi sporočili, da niso sami. K podobni gesti nagovarjajo tudi ostale. Jutri pa bodo novi razvojni program, ki ga izvajajo v Novi Gorici – stanovanjska skupina za mlade – predstavili v Državem zboru.

Povpraševanje je zelo veliko in potrebe po namestitvah presegajo razpoložljive kapacitete, ki so vse zasedene, zato Humarjeva meni, da bi bilo koristno ta program razširiti tudi drugam po Sloveniji.

Pred kratkim so skupino obiskali predstavniki NIJZ in bili nad takim načinom dela po besedah Humarjeve izjemno navdušeni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down