Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Da podobe mesta vrtnic ne bi več kazili neurejeni ekološki otoki...

Ekološki otoki so na območju Nove Gorice že bili velikokrat tarča kritik zaradi neurejenosti, pri čemer so bile tudi razne pobude o videonadzoru. Novogoriška občina je sedaj s Komunalo Nova Gorica pričela s skupno akcijo, s katero se se nadejajo bolj učinkovitega ločevanja odpadkov, obenem pa bolj urejenih ekoloških otokov. Kar v praksi pomeni uvajanje novega tipa ekoloških otokov in prisotnost informatorja na terenu.

Na prenovljeni Vojkovi cesti v Solkanu so ta teden tako že postavili ograjen ekološki otok ter polpotopni ekološki otok, ki je prvi tovrstni v mestu. Čeprav je prostornina posode večja, omogoča lažje odlaganje odpadkov, saj je večji del umeščen pod zemljo. Direktor novogoriške Komunale, Darko Ličen, poudarja

Uvajajo tudi nov tip ekoloških otokov, ki so ograjeni z višjo leseno ograjo in so zaklenjeni. Po besedah župana Klemna Miklaviča, bodo postopoma pričeli z menjavo, postavili jih bodo v soseskah, kjer je mogoče vzpostaviti neko medsebojno kontrolo

Dario Rolih, vodja Poslovne enote ravnanja z odpadki na Komunali, dodaja

Na terenu pa so ponekod že opazili informatorko, ta je pristona že 14 dni, ki uporabnike obvešča o pravilni uporabi ekoloških otokov.

Kot je še povedala, so najpogostejše pripombe glede ostalih uporabnikov, saj se nekateri nekateri trudijo z ločevanjem odpadkov, nekateri pa ne, pritožbe so, da nekateri puščajo smeti tudi po tleh, kar daje neurejen videz ekološkega otoka. Nekateri si želijo zaklenjen ekološke otoke ali pa pod večjim nadzorom, predvsem zaradi urejenosti in pravilnega odlaganja odpadkov.

(Foto: Klub Zagon)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down