Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čezmejni filmski festival Poklon viziji letos kar v sedmih mestih

Poklon Viziji 2023

Včeraj se je začela 24. izvedba čezmejnega filmskega festivala Poklon Viziji /Omaggio a una visione, ki ga Kinoatelje organizira v sodelovanju s številnimi partnerji in s podporo novogoriške mestne občine. Do nedelje se bo v sedmih mestih, med katerimi je letos prvič tudi Maribor, zvrstil pisan program festivala, ki je tudi del uradnega programa GO! 2025 Nova Gorica – Gorica.

Osrednji gost letošnjega festivala je bolgarski režiser in scenarist Stefan Komandarev, prejemnik nagrade Darka Bratine za letošnje leto. Podelili mu jo bodo v četrtek zvečer na odru SNG v Novi Gorici. Obiskovalci festivala si bodo imeli priložnost ogledati opus njegovih del.

Dopoldan pa se nam obeta zanimivo filmsko druženje – mreženje festivalov z obeh strani meje – dežele FJK in Slovenije, kjer bomo predvsem tudi razmišljali o tem, kakšne priložnosti nam ponuja Evropska prestolnica kulture,“

našteva Mateja Zorn, vodja festivala,

Festival v nadaljevanju prinaša tudi slovensko premiero filma Disco Boy festivalskega gosta, italijanskega režiserja Giacoma Abbruzzeseja. Za svoj celovečerni prvenec je dobil več mednarodnih lovorik, tudi srebrnega medveda na 73. Berlinalu.

Sicer pa tudi zelo bogat progam armenskih filmov, namreč na festival se vrača režiser, direktor festivala Golden Apricot, armenski avtor Harutin Hačatrian, kjer bo predstavil svoja najnovejša dela.“

Več kot petdeset kratkometražcev iz svetovne produkcije pa bo ponovno našlo domovanje v sekciji Prvi Poleti, kjer veliko platno preplavijo sveži in inovativni kratki filmi najrazličnejših žanrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down