Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Cesta na Nanos zaprta, a kmalu v sanacijo

Cesta, ki vodi iz Podnanosa na Nanos, je zaradi krušljivih skalnih brežin postala prenevarna za promet. Čeprav je vsako leto v zimskem času zaprta, jo bodo letos zaprli prav z odločbo. Zato župan naproša ljudi, naj je ne uporabljajo.

Na Občini Vipava pa ob tem napovedujejo njeno sanacijo, zaradi katere bo lahko zaprta dlje, kot je to običajno, je povedal vipavski župan Goran Kodelja. „Ljudje po tej cesti radi hodijo na Nanos, vendar trenutno je postala zadeva prenevarna, imeli smo ljudi z ministrstva na ogledu, strinjajo se, da je potrebno iti v sanacijo, in kot sedaj kaže, bomo vsi skupaj pozitivno presenečeni, ker bomo v naslednjem letu realizirali več, kot smo v začetku predvidevali, ker je zadeva res potrebna sanacije.“

Sanacija najbolj kritičnih odsekov ceste bo potekala ob popolni zapori, to velja predvsem za štiri kilometrski odsek pod krušljivo steno. Ostale dele ceste, ki se bo postopoma sanirala v celoti, pa bodo lahko izvajali tudi ob delni zapori, je še prepričan župan, ki pravi, da je bila idejna zasnova narejena, trenutno pa poteka projektiranje, ki bo zaključeno in poslano na pristojno ministrstvo še v tem mesecu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down