Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čepovan, Predmeja, Podkraj klonili moči današnje nevihtne celice

Nevihtna celica, ki je Goriško zajela danes zjutraj, je ravno tako povzročila veliko škode.

Poveljnik CZ za Severno Primorsko Samo Kosmač pove: "Danes v jutranjih urah je ta goriški del prešla hujša nevihtna celica, ki ni povzročala toče, temveč orkanski veter, ki je opravil pravo opustošenje v vaseh Čepovan, Predmeja, potem še naprej Podkraj, tako da so sedaj trenutno vse razpoložljive enote na terenu in opravljajo te najnujnejše sanacijske ukrepe."

V prvih popoldanskih urah si bosta prizadete kraje ogledala tudi minister za obrambo Marjan Šarec in poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan. "Prva informacija poveljnika CZ gospoda Biaggia (op.p. poveljnik CZ Mestne občine Nova Gorica) je, da so razmere v Čepovanu katastrofalne. Zaenkrat podrobnejših informacij o dogajanju v Čepovanu nimam, si bomo pa potem ogledali samo situacijo na terenu."

Več o nastali škodi bo znanega v prihodnjih urah. Sicer pa pristojni prosijo, da se radovedneži ne odpravljajo na prizadeta območja zaradi nevarnosti terena.

Sicer pa je današnje neurje prešlo tudi spodnji del Posočja in mnoge težave in novo škodo na stvareh in objektih povzročilo tudi na Tolminskem. Pristojne službe še vedno čistijo in odpirajo številne odseke lokalnih cest, odkritih je bilo nekaj objektov, poškodovani avtomobili, del gospodinjstev po manjših zaselkih je še vedno brez električne energije. Do 12.30 je bilo prijavljenih 44 intervencij.

(slika je simbolična)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down