Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Center Mir in dobro bo "hiša za vse"

Odprtje Center Mir In Dobro 1

Na Sveti Gori odslej dobrodošlico romarjem in pohodnikom, pa ne samo tem, vošči nov center Mir in dobro. Nova pridobitev je bila izvedena v okviru projekta Walk 2 Spirit, ki je namenjen ureditvi nove 80 km dolge pešpoti od Ogleja do Svete Gore  imenovane Goriški camino.

Da je nov center hiša za vse, poudarja pater Bogdan Knavs, ki je danes tega tudi blagoslovil in skupaj z novogoriškim županom Samom Turelom ter direktorjem Fundacije Socoba Andreo Bellavite, prerezal slavnostni trak: "Odprt je za vse. Različnih generacij, narodnosti, ver, miselnih okvirov, razmišljanj. Bog nas je ustvaril dopolnjujoče. Vsak prinese svoj prispevek in skupaj lahko veliko ustvarimo. Ko bomo to vsi skupaj dojeli, bomo ustvarjali že raj na Zemlji."

O namenu centra pa pove: "Menim, da je Sveta Gora res sveta. Je prostor miru, povezovanja, sodelovanja. In danes to, kar smo velikokrat poudarjali, ljudje to močno potrebujejo. Ljudje bodo tukaj prišli, se odpočili in se vrnili drugačni. Bolj polni dobre energije, božje milosti in lahko šli vsem tem današnjim dogodivščinam, ki niso vedno enostavne, bolj pogumno naproti."

Center lahko sprejme nekaj manj kot 30 ljudi, pojasnjuje vodja projektov pri Frančiškanskem samostanu Sveta Gora Nace Novak: "Imamo dve skupinski sobi. V eni je pet postelj, v eni štiri. To sta Camino in Korak. Potem imamo dva apartmaja s svojo kuhinjo, eden z zmožnostjo štirih postelj, eden dve. Imamo en dvoposteljni studio s svojo kuhinjo in potem imamo štiri dvoposteljne sobe. Plus en raztegljiv kavč enosed, plus dve pomožni ležišči, tako da skupaj v skrajnem primeru znese 28. Čez noč lahko 28 ljudi prenoči."

Poleg nočitvenih kapacitet je v centru tudi predavalnica, primerna za izvajanje seminarjev, delavnic, tečajev in podobnih dogodkov, pa tudi psihoterapevtska svetovalnica.

Odprtje Center Mir In Dobro 2

Stroški prenove nekdanjega družinskega centra so znašali 60.000 evrov. Od tega je dobrih 40.000 evrov zagotovil projekt Walk2Spirit financiran iz Sklada za male projekte – SPF GO! 2025, razliko pa je pristavil Frančiškanski samostan na Sveti Gori.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down